یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۲
۰ نفر

بیماری نقرس، حالت دردناکی تر از بیماری آرتریت است. آیا به تازگی متوجه درد، تورم، قرمزی و دیگر علائم بیماری نقرس شده‌اید؟

image-20230813162054-1.jpeg

اگر برای شما هم سوال پیش آمده که آیا نقرس خطرناک است یا خیر و باید چگونه درمان شود، در این مطلب همراه ما باشید. یادتان باشد که درمان به موقع نقرس، اهمیت زیادی دارد.

بیماری نقرس و مشکلات پس از ابتلا

آیا می‌دانید بیماری نقرس چیست؟ این عارضه با مفصل پا ارتباط داشته و ممکن است بدون هیچ گونه علائمی روند گسترش آن آغاز شود. به‌گونه‌ای که یک شب و به طور ناگهانی متوجه درد در مفصل پا می‌شوید. علائمی که متناوب هستند، یعنی ظاهر می‌شوند و از بین می‌روند.

در صورتی که به بیماری نقرس مبتلا هستید و علائم آن مانند درد شدید، سفتی، تورم، قرمزی و گرما را در مفصل‌های خود مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. حمله‌های نقرس در یک شب و اغلب به‌صورت ناگهانی اتفاق می‌افتند. اما بروز هر یک از این علائم و درمان نکردن این بیماری در صورت ابتلا، خطرات زیادی دارد. یعنی با ابتلا به نقرس ممکن است به بیماری‌های دیگری نیز مبتلا شوید، به خصوص اگر برای درمان بیماری خود اقدام نکرده باشید.

افراد مبتلا به نقرس، ترکیبی از درمان‌ها و اصلاحات سبک زندگی را به‌صورت ترکیبی انجام می‌دهند تا علائم بیماری خود را مدیریت کنند و تعداد دفعات حملات این بیماری کم‌تر شود. در افرادی که سطح اسید اوریک خون کم‌تر از شش میلی‌گرم در دسی‌لیتر است، حملات نقرس کم‌تر اتفاق می‌افتد. با ابتلا به این بیماری ممکن است مفصل‌های شما به طور دائمی آسیب ببینند و به نقرس نوع پیشرفته مبتلا شوید. خطراتی که ممکن است بعد از ابتلا به نقرس بروز پیدا کنند شامل موارد زیر هستند:

  • تشدید آرتریت و ایجاد تغییر در شکل مفصل‌ها

  • سنگ کلیه

  • آسیب همیشگی به مفصل

  • ایجاد توده‌هایی سفت و کوچک از کریستال‌های اسید اوریک در زیر پوست(Tophi)

  • ابتلا به بیماری‌های قلبی

پس از ابتلا به نقرس باید چه کارهایی انجام دهیم؟

در صورت ابتلا به نقرس، علائم این بیماری عود پیدا می‌کنند؛ به‌گونه‌ای که این علائم ظاهر می‌شوند و از بین می‌روند. اگر بیمار مبتلا به نقرس توسط پزشک روماتولوژی ویزیت نشود و اقدامات لازم برای درمان این بیماری صورت نگیرد، عود علائم بیش‌تر می‌شود. پس مراجعه به یک دکتر روماتولوژی که به طور تخصصی بیماری‌های مرتبط با مفصل‌ها را مطالعه می‌کند، ضروری است.

مهم‌ترین راهکارها برای رفع علائم حین بروز حملات بیماری نقرس

  • نوشیدن آب به مقدار زیاد

  • پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های شیرین و الکل

  • قرار دادن مفصل‌های آسیب دیده بالاتر از سطح قلب

  • کمپرس سرد به مدت 15 تا 20 دقیقه روی مفصل (یک کیسه یخ را درون حوله‌ای نازک بپیچید.)

  • اجتناب از ورزش یا فعالیت‌های بدنی شدید برای محدود کردن فشار روی مفصل‌ها

بیماری نقرس و بهترین زمان مراجعه به پزشک

با بروز درد شدید و ناگهانی، تورم مفصل‌ها، تغییر رنگ و قرمزی پوست بهتر است به یک دکتر روماتولوژی مراجعه کنید. از آنجایی که علائم نقرس و عفونت‌ها در ناحیه مفصل‌ها بسیار مشترک هستند، پزشک تشخیص می‌دهد که کدام عارضه رخ داده است. در صورت تشدید علائم این بیماری یا حملات نقرس به‌صورت مکرر حتما از پزشک خود مشورت بگیرید.

بیماری نقرس؛ از خطرات تا روش‌های درمان

این بیماری در آقایان نسبت به خانم‌ها بیش‌تر رخ می‌دهد. اما با بالا رفتن سن خانم‌ها و رسیدن به دوران یائسگی، میزان اسید اوریک در بدن خانم‌ها نیز به میزان آن در بدن آقایان نزدیک می‌شود و احتمال ابتلا به نقرس افزایش پیدا می‌کند. از همین رو بهتر است که خانم‌ها برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری در دوره یائسگی از پزشکان فوق تخصص زنان در تهران مشاوره دریافت کنند.

رفع خطر بیماری نقرس با جلوگیری از ابتلا به آن

تغذیه یکی از مهم‌ترین مواردی است که یک فرد باید به آن دقت داشته باشد؛ زیرا در ابتلا به نقرس نیز موثر است. بهترین راه برای پیشگیری، محدود کردن مصرف غذاهای پر پورین است. با نوشیدن آب به مقدار زیاد می‌توانید جلوی کم آبی بدن را بگیرید و به عملکرد بهتر کلیه‌ها کمک کنید. انجام ورزش نیز باعث می‌شود فشاری روی مفصل‌های شما باقی نماند. با داشتن تغذیه سالم و ورزش کافی، خطر چاقی نیز کاهش پیدا می‌کند و با کم‌تر شدن تمام شرایط ایجاد کننده بیماری نقرس، دیگر به این عارضه مبتلا نمی‌شوید.

بیماری نقرس را با دو روش درمان کنید!

در حقیقت روشی برای درمان و از بین بردن کامل بیماری نقرس وجود ندارد. بلکه پزشک ترکیبی از راهکارهای درمانی را به شما پیشنهاد می‌دهد که تنها در کاهش علائم و میزان اوریک اسید کاربرد دارند. همین موضوع باعث می‌شود که بروز حملات این بیماری کاهش پیدا کند.

داروهای بیماری نقرس

1) داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID): داروی ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می‌توانند درد و تورم را در طول حمله نقرس کاهش دهند و بدون نسخه نیز قابل تهیه هستند. قبل از مصرف این دسته از داروها حتما با پزشک خود صحبت کنید؛ زیرا افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی، زخم معده و... نباید این دارو را مصرف کنند.

2) داروی کلشی سین: این دارو باید توسط پزشک تجویز شود و شما می‌توانید آن را ظرف 24 ساعت پس از حمله نقرس مصرف کنید. با استفاده از این دارو، التهاب و درد کاهش پیدا می‌کند.

3) کورتیکواستروئیدها: مصرف داروهای تجویز کورتیکواستروئید، میزان التهاب را کاهش می‌دهد. پزشک شما می‌تواند این کورتیکواستروئیدها را به‌صورت قرص‌های خوراکی از راه دهان یا تزریقی تجویز کند. کورتیکواستروئیدهای تجویزی را به مفصل‌های آسیب دیده یا عضلات نزدیک به این مفصل‌ها تزریق می‌کنند.

4) کاهش دهنده‌های اوریک اسید: ممکن است پزشک برای شما داروهایی را تجویز کند که میزان اسید اوریک موجود در بدن را کاهش می‌دهند. رایج‌ترین داروهای این دسته شامل موارد زیر هستند:

  • آلوپورینول

  • فبوکسوستات

  • پگلوتیکاز

  • پروبنسید

برنامه غذایی کم پورین برای مبتلایان به نقرس

در رژیم غذایی کم پورین، پزشک یک برنامه غذایی به شما می‌دهد که غذاهای حاوی پورین بالا را کم‌تر مصرف کنید. این برنامه غذایی میزان اسید اوریک در بدن شما را کاهش می‌دهد. همچنین از شما می‌خواهد غذاهایی را بخورید که کاهش دهنده سطح اسید اوریک در بدن شما هستند.

بیماری نقرس؛ از خطرات تا روش‌های درمان

جمع‌بندی

در این مطلب متوجه شدیم که بیماری نقرس چیست و با خطرات، علائم و انواع روش‌های درمان آن آشنا شدیم. در صورتی که علائم این بیماری را در بدن خود مشاهده می‌کنید بهتر است با یک دکتر روماتولوژی مشورت کنید. با مراجعه به پزشک می‌توانید با مصرف انواع داروها و رژیم‌های غذایی از عود این بیماری جلوگیری کنید.

کد خبر 780094

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha